دکوپاژ روی چوب
همانطور که می دانید دکوپاژ روی چوب یکی از زیبا ترین انواع دکوپاژ است و این کار را نیز با دیدن و یا خواندن چند آموزش می توان به راحتی اجرا کرد. برای اطلاع از روش پتینه کاری روی چوب نیز با هنری آنلاین همراه باشید. این هنر نیز به وسایلی برای اجرا نیاز دارد، مواد مورد نیاز برای دکوپاژ روی چوب :
- قلمو
- قیچی
- اسپری فیکساتور
- کاغذ های دکوپاژ
- چسب دستمال کاغذی یا چسب دکوپاژ
جالب است بدانید که کاغذ دکوپاژ یکی از بهترین ابزار برای دکوپاژ است، چرا که روی هر سطحی قابل اجرا است. زیرا بسیار نازک و ظریف بوده و همچنین در حین کار تقریبا مقاوم است و خیلی سریع مثل دستمال کاغذی پاره نمی شود. همچنین جالب است بدانید طرح های کاغذ دکوپاژ خیلی متنوع و خاص است. در این آموزش دکوپاژ ما از دستمال کاغذی استفاده می کنیم و برای این کار لازم است طرح دستمال کاغذی خود را انتخاب کنیم و دولایه اضافی آن را جدا می کنیم تا دستمال کاغذی ما یک لایه بماند و فقط آن لایه ای را نگه می داریم که طرحدار است، اما اگر شما از کاغذ دکوپاژ استفاده می کنید نیازی به این کار نیست چرا که آن کاغذ ها خودشان یک لایه می باشند. حاا زمان آن رسیده که طرح مورد نظر خودتان را جدا کنید به یاد داشته باشید که هرچه طرح شما دقیق تر جدا شود در نهایت کار شما زیبا تر خواهد شد. طرح های کاغذ دکوپاژ نیز بسیار متنوع می باشد، بعد از آن طرح خود را در جای مورد نظر قرار دهید و بعد از آن مقداری چسب مخصوص دستمال کاغذی را در پالت خود ریخته و با استفاده از قلمو به آرامی بر روی گل ها بزنید، به یاد داشته باشید که این مرحله باید با دقت و حوصله به آرامی انجام شود تا گل ها پاره نشوند و در ضمن زیر آنها هوا باقی نماند، به یاد داشته باشید که این چسب ها بعد از خشک شدن کاملا بی رنگ می شوند، حالا در آخرین مرحله برای محافظت از کار خود می توانید از اسپری فیکساتیور استفاده کنید آن را از فاصله حدود سی سانتی به تک تک اجزا کار خود اسپری کنید.
آموزش دکوپاژ
اجرای این تکنیک بسیار ساده و راحت است و جالب است بدانید تکنیک دکوپاژ روی هر سطحی قابل اجرا است، بسیاری دکوپاژ را شاخه ای از پتینه کاری می دانند که البته این تصور غلط نمی باشد، به عنوان مثال زمانی که شما پتینه کاری روی سفال انجام می دهید، می آیید و طرح هایی را روی سفال می کشید اما در تکنیک دکوپاژ بیشتر یک طرح از پیش آماده شده را روی سطح مورد نظر با تکنیک های دکوپاژ اعمال می کنیم. دکوپاژ درواقع به کلاژ عکس روی سطوح و اجسام مختلف مانند سفال، بوم نقاشی، وسایل چوبی، شیشه، ظروف چینی و حتی شمع گفته می شود. شما با آموزش دکوپاژ می توانید یک دکوراسیون خاص را برای خود طراحی کنید و طرح هایی زیبا را با استفاده از کاغذ های طراحی شده و دستمال کاغذی روی سطوح مختلف ایجاد کنید. یکی از سطوحی که برای دکوپاژ بسیار مناسب و زیبا می باشد کشوهای میز یا کمد لباس می باشد شما می توانید با ایجاد طرح هایی یزیبا روی آنها کمد ها را از این یکنواختی در بیاورید و از نمای جدید آنها لذت ببرید، یکی از دیگر سطوح که برای دکوپاژ مناسب می باشد چهار پایه هایی است که برای نگهداری گلدان ها استفاده می شود، یکی از دیگر گزینه های خوب برای دکوپاژ راه پله های خانه می باشند به خصوص راه پله های قدیمی چرا که این راه پله ها زیبایی خود را از دست داده اند و اصولا خیلی ساده می باشند و شما می توانید با استفاه از دکوپاژ به آنها نمایی زیبا ببخشید و از آنها لذت ببرید. جالب است بدانید حتی چوب لباسی ها یکی از مکان های خیلی زیبا برای این کار می باشند، بسیاری از خانم های با سلیقه گلدان های خانه را نیز دکوپاژ می کنند تا ظاهری زیبا و خاص رال به خانه خود بدهند.
دکوپاژ روی شیشه
برای اطلاع از نحوه پتینه کاری روی شیشه با ما همراه باشید. در مرحله اول برای آموزش دکوپاژ روی شیشه باید گفت که ابتدا بطری رو با رنگ مورد علاقه خودتان به طور كامل رنگ کنید و بعد از آن بطری را كنار بگذارید تا رنگ آن كاملا خشک شود، حالا در مرحله دوم طی مدتی كه رنگ بطری دارد خشک می شود، طرح های دستمال یا كاغذ دكوپاژ خود را با استفاده از قیچی بچینید و آن را جدا كنید، همانطور که پیش تر گفته ایم هر چقدر این كار را دقیق تر انجام بدهید كارتون ظریف تر و تمیز تر از آب در می آید، حالا در مرحله سوم می توانید قطعات طرح مورد نظرتان رو به كمک قلم مو به چسب آغشته كنید و روی سطح بطری بچسبانید و روی آن هم می توانید یک لایه چسب بزنید. حالا اجازه بدید که کار کاملا خشک شود و بعد از آن قطعه ی بعدی رو بچسبانید، حالا در مرحله بعدی باید روی تمام کار را چسب بزنید، این چسب باید بسیار نازک باشد، حالا دیگر بطری شما آماده است.
دکوپاژ روی دیوار
برای آموزش های پتینه کاری روی دیوار با ما همراه باشید. همانطور که پیش تر گفته ایم شابلون را می توانید به صورت آماده خریداری نمایید یا خودتان آن را بسازید.حالا طرح مورد نظر خودتان را روی مقوایی محکم و با استفاده از فوم بکشید و با کاتر آن را برش دهید و داخل آن را خالی کنید. حالا شابلون را فقط در حد ثابت شدن، روی دیوار پیچ کنید. در این مرحله باید با کاردک خمیر را روی قسمت های برش خورده شابلون بزنید. برای پتینه کاری روی دیوار میتوان از خمیر بسکت یا از خمیر چوب استفاده کرد در واقع هر دوی آنها برای این کار مناسب می باشند. البته می توان گفت که خمیر چوب بهتر است چرا که خمیر بسکت دوامش کمتر است. وقتی خمیر شما خشک شد می توانید شابلون خود را از دیوار جدا کنید. حالا نوبت زیبا سازی کار و اعمال طرح ها است که این کار را با از بین بردن لبه های تیز و برجسته کردن آنها انجام می دهیم. حالا با کاردک و خمیر مرکز طرح های خود را برجسته تر کنید. حتما تا خمیر های ما خشک نشده است روی طرح ها را قم مویی زبر بکشید تا زوایای تیز و البته لبه های زشت کار شما از بین برود. به یاد داشته باشید که می توانید از سوهان برای صاف کردن سطح طرح ها استفاده کنید. در نهایت کار روی طرح خود یک لایه پرایمر بزنید و صبر کنید تا خشک شود. حالا می توانید دیوار هایتان را با استفاده از رنگ اکریلیک دلخواه خود رنگ بزنید. حالا باید با رنگ طلایی طرح های خود را رنگ آمیزی کنید.
نظر خود را وارد نمایید.