هنرهای رزین اپوکسی

رزین اپوکسی چیست؟

رزین ها به دو دسته تقسیم میشوند . 1-رزین های تک جزئی و 2-رزین های دوجزئی

رزین‌های تک جزئی یا هوا خشک رزین‌هایی هستند که در مجاورت هوا به‌سرعت خشک می‌شوند و از این جمله رزین‌ها می‌توان انواع چسب‌ها و ماده‌ای که برای براق کردن سنگ‌های آنتیک استفاده می‌شود اشاره کرد که در این مبحث مور بحث ما نیستن .

نوع دوم رزین‌ها دو جزئی هستند که برای خشک شدن (اصطلاحاً به این مرحله پخت گفته می‌شود) نیاز به مواد مکملی دارند که باعث خشک شدن و پخته شدن آن‌ها می‌شود. چون این واکنش درونی است می‌توان از این نوع رزین‌ها برای کارهای حجمی استفاده کرد، خاصیتی که معمولاً رزین‌های تک جزئی ندارند؛ یعنی بعد از مخلوط دو جز رزین شروع به خشک شدن می‌کند رزین اپوکسی از خانواده رزین های دو جزئی است که شامل (پایه رزینی) و هاردنر است. این دو جزء باید به نسبت مشخص و بنا بر فرمولاسیون و کاربرد آن با یکدیگر ترکیب شوند و پس مورد استفاده قرار گیرد. که بحث ما بیشتر درباره نوع آرتِ رزین اپوکسی است که کاملاً شفاف و مناسب برای کارهای حجم از جمله زیورآلات و تزیینی هستند .

رزین اپوکسی شفاف

کاربردهای گسترده رزین اپوکسی موجب بوجود آمدن انواع مختلف رزین‌های اپوکسی و با کارایهای مختلفی شده ، از رزین‌ اپوکسی در صنایع کامپوزیت و هوافضا گرفته تا رزین اپوکسی شفاف که درکف پوش‌های سه بعدی ، ساخت قطعات تزئینی و نگاره‌های هنری مورد استفاده قرار می‌گیرند امروزه ساخت قطعات تزئینی و با استفاده از رزین اپوکسی شفاف بطور قابل توجهی گسترش و علاقه مندان زیادی پیدا کرده است. در فروشگاه هنری آنلاین انواع رزین اپوکسی شفاف با کاربردهای مختلف و کلیه ابزار الات و محصولات مرتبط با هنررزین موجود است.

اشنایی با انواع رزین اپوکسی

نوع اول : رزین رقیق یا صافت رزین این رزین به دلیل ویسکوزیته پایین (رقیق بودن) به راحتی حباب گیری می‌شود. زمان خشک شدن این رزین سریعتر از رزین نوع های است. این نوع رزین دارای هاردنر ۵۰ درصد بوده و مناسب برای قالب گیری میباشد که شما همراهان عزیز میتوانید انواع قالب های سلیکونی مناسب رزین اپوکسی رو در بخش قالب های سلیکونی در سایت هنری آنلاین مشاهد نماید .

نوع دوم : رزین نیم غلیظ یا 100کات رزین این نوع رزین دارای هاردنر 50 درصد می‌باشد . این رزین اپوکسی مناسب مخصوص ساخت قطعات بزرگ و حجیم که دارای ضخامت بالا می‌باشند (همانند میزهای اپوکسی ترکیب با چوب) و برای کارهایی که نیاز است رزین و رنگ روی کار بلغزند مانند افکت پورینگ و آبستره، نقاشی روی بوم مناسب تر است.

نوع سوم : رزین غلیظ یا کمیو رزین این نوع رزین دارای هاردنر 50 درصد بوده و به دلیل غلظت بسیار بالا این محصول بسیار مناسب برای درست کردن کاشیهای دست ساز و زیورآلات رزینی جهت ایجاد فرم گنبدی روی سطح می‌باشد. علاقه مندان به ساخت انواع بدلیجات رزینی از بخش پایه بدلیجات رزینی در سایت هنری آنلاین مراجعه کنید .

نوع چهارم : رزین کریستال سرورنیک است این نوع رزین دارای هاردنر 1به1 میباشد . کریستال سرورنیک رزین مناسب برای اجرا به وسیله قلمو میباشد و قابل اجرا بر روی کلیه سطوح را دارا میباشد و یک سطوح لعابی بسیار شفاف و سیقلی به پروژه شما میدهد .

نحوه کار با رزین اپوکسی

 مرحله اول : بهتر است برای شروع کار با رزین اپوکسی ابتدا رزین و هاردنر رو به وسیله سشوار یا اب گرم کمی گرم کنید ( توجه داشته باشید که نباید خیلی گرم باشد مثلا نباید اب جوش باشد )

در مرحله دو : باید رزین و هاردنر رو به نسبتی که روی بسته رزین اپوکسی شما نوشته شده با هم ترکیب کنید مثال : اگر هاردنر شما 50درصد باشد و شما 100گرم رزین ریختین باید 50 گرم هاردنر با ان مخلوط کنید توجه داشته باشین که به این مدل ترکیب 1به2 هم گفته میشه یعنی اگر یک پیمانه هادنر بریزید باید دو پیمانه رزین به ان اضافه کنید اما برای این کار بهتر است ازترازوهای دیجیتال که در بخش ابزارالات رزینی استفاده کنید تا جواب بهتر بگیرید. توجه داشته باشین که رزین و هاردنر باید به ارامی و کاملا باهم ترکیب کنید تکید میکنم کاملا در صورتی که این دو خوب باهم ترکیب نشوند به هیچ عنوان رزین اپوکسی شما خشک یا پخته نخواهد شد .

در مرحله سوم : هنگام مخلوط کردن رزین و هاردنر معمولاً حباب‌هایی داخل مایع به وجود می‌آید که این گرما دادن و رقیق شدن رزین از شدت آن کم خواهد کرد و بعد از این مرحله نیاز هست که این ترکیب مدت زمانی کاملاً بی‌حرکت و اصطلاحاً استراحت کند این زمان استراحت نیز مثل گرما دادن در مبحث حباب‌گیری رزین می‌تواند حائز اهمیت باشد.

مرحله چهارم : بعد از مرحله استراحت رزین شما اماده برای اجرای در نظر گرفته شده است تا مراحل پخت را طی کند، دراین زمان اگر بازهم در بیس شماحباب هایی 

دیده شد شما میتوانید با استفاده از فندک های اتمی این حباب هارا از رزین خارج کنید برای مشاهده انواع فندک اتمی به بخش ابزار الات رزینی مراجعه نماید

رزین به‌یک‌باره خشک نمی‌شود بلکه کم‌کم شروع به ژله شدن و سفت شدن می‌کند و بعد از ۲۴ ساعت در دمای معمولی خشک شده ولی مراحل پخت علمی و درونی رزین ممکن است تا یک ماه زمان ببرد، اما شما میتوانید از محصول درست شده خودتان استفاده کنید.

خبرنامه

دریافت آخرین اخبار
back to top